lördag 13 november 2010

Oro..

Vad gör man när man har en kille som är jätte rädd för att kräkas? Han har en sån panik för kräkningar att han törs inte äta. Hur mycket vi än försöker stötta/pusha honom så känns det inte som vi når fram. Han är en kille som sen tidigare inte är nån storätare och han har INGET att ta av. Han ligger nästan 5 kg under sina kompisar. Det är därför vi måste åka in på sjukhus när han får magsjuka. Han behöver dropp för han tappar så fort vätska och vikt. Det är som om han har fobi för kräkningar. Hur botar man det?
Jag känner mig så hjälplös..

1 kommentar:

Anne sa...

Nu kanske det är att slå på stora trumman, men kanske kontakta vårdcentralen och se om ni kan få kontakt med någon på BUP? En erfaren barnkurator/psykolog kan kanske hjälpa honom att bearbeta rädslan.

Om det som sagt är att ta i, så tror jag att det enda ni kan göra själva är att bekräfta hans känslor och tala om att det är okej att vara rädd även om man måste äta, att ni förstår varför han är så rädd. Säg kanske att du tycker att det är jätteäckligt att kräkas själv. Men uppmuntra samtidigt till att äta och låt honom styra lite själv hur mycket, kanske små, täta måltider ett tag? Och energität mat, extra fett?